MenüBelépek
Cégünk háztartási gép alkatrész forgalmazással foglalkozik, magánszemélyeket tudunk kiszolgálni Ügyfeleink elégedettségének kulcsa kedvező árainkban és szaktudásunkban rejlik.

Termékkategóriák

Termékeink

Automata mosógép alkatrészek

Csapágyak

Elektromos fűnyíró alkatrészek

HAJDU centrifuga alkatrészek

Kávéfőző alkatrészek

Kapcsolók

Keverőtárcsás mosógép alkatrészek

Kenyérsütőgép alkatrész

Kondenzátorok

Mosogatógép

Mikrohullámú sütő alkatrészek

Mikrotemp

Olajradiátor

Porszívó alkatrészek

Szárítógép alkatrész

Szénkefék

Szimeringek

Szilikonzsír

Vegyes termékek

Takarítógép alkatrész

Kínálatunk folyamatosan bővűl

Ha nem talál egy terméket írjon e-mailt

Cégünk háztartási gép alkatrész forgalmazással foglalkozik, magánszemélyeket tudunk kiszolgálni

A mosógép leggyakoribb hibái

2013.12.11.

A mosógép leggyakoribb hibái

Még a legjobb mosógéppel is előfordul, hogy megbetegszik és korábban ismeretlen tüneteket produkál.

kisebbFolyton spórol az öblítővel és a mosóporral, miközben a ruhákat nem mossa ki? 

Az intő jeleket, például a ruhák furcsa szagát, az öblítő rejtélyes eltűnését és a gép alkalmankénti, váratlan leállását fontos komolyan venni, hiszen akár nagyobb baj is lehet belőle.

A tüneti kezelés helyett keresse meg a probléma gyökerét, és számoljon le vele, amíg nem késő! Segítünk.

Amikor spórol a mosószerrel

Nem kerül az adagolóból mosószer a dobba, így a ruhák foltosak maradnak? Bármennyire is meglepő, az esetek 90%-ában a szer túladagolása okozza ezt a tünetet. A feleslegesen sok mosószer ugyanis idővel lerakódik az adagoló falán, megkövesedik, megvastagszik, ez pedig dugulást okoz. A mosószer egy tömbben marad az adagolóban ahelyett, hogy a ruhákon fejtené ki áldásos hatását.

A lerakódott mosószerréteg okozta problémán könnyen segíthet. A mosógép fajtájától függően az adagolókat vagy két egyszerű pöcök benyomásával vagy egy csillagcsavarhúzóval egyszerűen leszerelheti. Ezután forró vízzel tisztítsa meg a lerakódott mosószerektől az adagolódobozt. Ha vastagabb, makacsabb a lerakódás, áztassa az adagolót fél órára ecetes vízbe. Ezután ne felejtse el legalább havonta elvégezni ezt a műveletet, hogy megelőzze az újabb lerakódásokat.

Vízkődarabkák a tiszta ruhán

Ha azt tapasztalja, hogy a gépből frissen kiszedett ruhákon apró kövecskék, szilánkok, olykor homokszerű lerakódások éktelenkednek, akkor szinte biztos, hogy a dobbal van a gond. Az esetek többségében ez akkor fordul elő, amikor a dob már annyira vízköves, hogy centrifugálás közben is könnyen leválnak róla az apró kődarabkák. A vízkövet minél előbb el kell távolítania, hiszen a mosógépet és a ruhákat egyaránt roncsolja.

Bár a mai mosóporok bővelkednek vízlágyítóban, némely országrészen az átlagosnál is keményebb a víz. Felesleges azonban külön vízlágyítót használnia, hiszen ezek a szerek elég költségesek. A megoldás roppant egyszerű: három- vagy négyhavonta 20%-os ecettel 90°C-on fokon főzze át a gépet - csak indítsa el üresen -, ezzel megszabadulhat a vízkőtől, és az újabb réteg kialakulását is megelőzheti.

Kifejezetten háztartási gépekbe szánt vízkőoldók is kaphatók, de ugyanezt a hatást érheti el az olcsóbb ecetes tisztítással vagy makacsabb vízkő esetén trisós átmosással.

Amikor nyoma vész az öblítőnek

Ha hiába önti az öblítő tartályába a kedvenc, finom illatú öblítőszerét, mégsem köszön vissza a tiszta ruháról a megszokott illatfelhő, nagy valószínűséggel az öblítő tartályának kifolyócsöve dugult el.

Fontos, hogy minden mosás után tartsa nyitva a mosógép fedelét, hiszen egy bezárt rendszernél könnyen megtelepedhetnek a penészgomba spórái a mosógép rejtett zugaiban. Az öblítő tartálya különösen alkalmas erre. Ha pedig a penészes rekesz eldugul, az öblítőszer nem jut be a dobba, vagy a mosóprogram egy teljesen más szakaszában csurog le a tartályból, és így kimosódik a szövetből.

Biztos lehet benne, hogy penész miatt dugult el az öblítőtartály, ha az öblítőt adagoló rész elfeketedett. Ilyen esetben egy alapos fertőtlenítőszeres áztatás segít, de külön gombaölő szereket is kapni bármely háztartási üzletben. Ha megszabadította a mosógépet a penésztől, ügyeljen rá, hogy minden mosás után tartsa nyitva a gép fedelét, a mosásra váró ruhákat pedig ne a dobban gyűjtse, hiszen ez is gátolja a megfelelő szellőzést.

Ha időközben kikapcsol, vagy el sem indul

Mielőtt megijedne, hogy a mosógépednek annyi, jó, ha tudja, hogy a mai modern, intelligens mosógépek a legkisebb problémánál is jeleznek - éppen azért, hogy egy komolyabb meghibásodás elkerülhető legyen. Ha egyik pillanatról a másikra leáll a gép, majd folyni kezd belőle a víz, nagy valószínűséggel a szűrőkkel vagy a lefolyócsővel van a gond.

Először is kapcsolja ki, majd húzza ki a konnektorból a mosógép csatlakozóját. Ezután egy kombinált fogóval egyszerűen csavarja le a vízcsőnek a mosógéphez, illetve a fali vízvezetékhez tartozó részét, és a benne lévő kis szűrőket forró víz alatt mossa át. A makacsabb szennyeződések esetén az ecetes áztatás segít.
A mosógép szűrőjét is tisztítsa ki. Ezt a gép alján, egy kis takarófedél alatt találja. Távolítsa el ezt a részt, majd csavarja ki az alatta megbújó kupakot, és forró vízben mossa át az ott található szűrőt. Az alsó szűrő tisztításánál némi víz folyhat ki a gépből, de ez természetes.

Forrás: Femina.hu

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Bekes Márta2020.12.29. 16:13

Mosópor és víz miért jönki a tetején?

Megosztás

Google+

Kapcsolat

Ügyintéző, alkatrészek forgalmazása:

Boja Lászlóné Mariann

2120 Dunakeszi

Fóti út 74/F

TÉRKÉP


Tel: 06-27-346-708
E-mail: info@alkatreszdunakeszi.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Gyakori kérdések

Garancia

Webáruházunkban vásárolt termékekre akkor tudunk garaciát vállalni ,ha számlával  igazoltan szerelő szerelte be a terméket és az 3 hónap alatt meghibásodott.

Hogyan vehetem át a megrendelt termékeket?

Lehetőség van személyes átvételre telephelyünkön (Dunakeszi Fóti út 74 /F alatt zsákutca végén, készpénzes fizetés) Kérhet kiszállítást is ennek költsége 3020Ft. Postai átvétel: 2760Ft. Foxpost 1700Ft  -550Ft átutaláskor.  Szállítási idő: 2-3 munkanap.Utánvéttel fizeti a csomagot.Számlaküldés e-mailben a feladás napján történik.Webáruházunkban magánszemélyeket tudunk kiszolgálni.

Cikkek, érdekességek

Hirdetés