Termékeink

Automata mosógép alkatrészek

Csapágyak

Elektromos fűnyíró alkatrészek

HAJDU centrifuga alkatrészek

Kávéfőző alkatrészek

Kapcsolók

Keverőtárcsás mosógép alkatrészek

Kenyérsütőgép alkatrész

Kondenzátorok

Mosogatógép

Mikrohullámú sütő alkatrészek

Mikrotemp

Olajradiátor

Porszívó alkatrészek

Szárítógép alkatrész

Szénkefék

Szimeringek

Szilikonzsír

Vegyes termékek

Takarítógép alkatrész

Kínálatunk folyamatosan bővűl

Ha nem talál egy terméket írjon e-mailt

Megosztás

Google+

Kapcsolat

Ügyintéző, alkatrészek forgalmazása:

Boja Lászlóné Mariann

2120 Dunakeszi

Fóti út 74/F

TÉRKÉP


Tel: 06-27-346-708
E-mail: info@alkatreszdunakeszi.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Gyakori kérdések

Garancia

Webáruházunkban vásárolt termékekre akkor tudunk garaciát vállalni ,ha számlával  igazoltan szerelő szerelte be a terméket és az 3 hónap alatt meghibásodott.

Hogyan vehetem át a megrendelt termékeket?

Lehetőség van személyes átvételre telephelyünkön (Dunakeszi Fóti út 74 /F alatt zsákutca végén, készpénzes fizetés) Kérhet kiszállítást is ennek költsége 3020Ft. Postai átvétel: 2760Ft. Foxpost 1700Ft  -550Ft átutaláskor.  Szállítási idő: 2-3 munkanap.Utánvéttel fizeti a csomagot.Számlaküldés e-mailben a feladás napján történik.Webáruházunkban magánszemélyeket tudunk kiszolgálni.

Cikkek, érdekességek

Fűnyírók - Karbantartás, kisebb javítások

2013.04.16.

Fűnyírók - Karbantartás, kisebb javítások

A fűnyírógépek akkor működnek hatékonyan, ha tisztán tartja és gondosan olajozza őket. A rátapadt földet és fűmaradékot még nedves állapotban távolítsa el róla, és a gépet fedett helyen tárolja. Az elektromos fűnyírónál min­den karbantartási munkát úgy végezzen el, hogy előtte áramtalanítsa a gépet.

A fűnyíró legfontosabb részei a kések és a kerekek vagy görgők. Kaparja le a felgyü­lemlett sarat a kerekekről vagy a görgőkről egy régi konyhakéssel. Tiszta állapotban per­metezze be védőolajjal. A kenés a fűnyíró típusától függ,  olvassa el a rá vonatkozó használati utasítást. Általános szabály szerint , a fűnyírót minden nyolcórai használat után meg kell kenni. Téli tárolás előtt permetezze be olajjal. A folyamatos használat során ellenőrizze a csavarokat, mert a gép rezgésétől megla­zulhatnak. Biztosítsa az állítható csavarok könnyű forgathatóságát is,  minden olajozást igénylő hely maradjon tiszta, és a védőkupa­kok jól zárjanak.

A kések karbantartása Ellenőrizze a hengeres fűnyíró késeit, mert a kövek és más ke­mény tárgyak kárt okozhatnak bennük. Szün­tesse meg a csorbulásokat, s erős kalapács­ütésekkel egyenesítse ki az elhajolt késeket. Ellenőrizze, hogy a vágóhenger a megfelelő helyzetben legyen a rögzített alsó késhez ké­pest. Ha túl nagy a távolság, a gép nem nyír, ha túl kicsi, akkor pedig beszorul. A megfelelő beállítást úgy éri el, hogy pa­pírlapot rak a henger kései és a rögzített kés közé, és megforgatja a hengert. A késnek vé­gig kell vágnia a papírlapot teljes hosszában. A vágás állítását a henger végén található állítócsavarokkal végezze el.Ha a henger kései életlenek, élesítse meg csiszolóanyaggal. Miután rájuk kente a csiszolóanyagot, for­gassa őket kézzel visszafelé, így az anyag a henger és az alsó kés közé szorul. Az élesí­tés után töröljön minden kést tisztára. Ha az alsó kés tompa és már nem lehet megélesíteni, a tartócsavarok meglazításával szerelje le és szakboltban szerezze be a kí­vánt pótlást. Ha az új kést festék védőréteg fedi, beszerelés előtt távolítsa el.

Kábelek:  Az elektromos fűnyíróknál rendsze­resen ellenőrizze a kábeleket nem sérültek-e meg, s ha igen, azonnal cserélje ki, vagy vág­ja ki a sérült részt, és vízhatlan kábelcsatla­kozóval, zsugorcsővel kapcsolja össze.Ellenőrizze a csatlakozódugó csavarjait, nem lazultak-e meg, és jól rögzíti-e a kábelt a biztonsági szíj. Ha új dugóra van szükség, gumiból készültet válasszon. A biztonságot szolgáló gyors kikapcsolás lehetősége érdekében a fűnyírókba olyan kézi kapcsolót szerelnek, amely csak addig kapcsolja be a gép áramellátását, amíg azt lenyomva tartják.

forrás: Otthoni praktikák

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Lászlóné Farkas2022.05.13. 06:48

Szép napot kívánok! Kérdezni szeretném hogy miért kaparja fel a földet is a benzines fűnyíróm! Nem rég cseréltettem benne kést és azóta csinálja ezt! a mximumra megemelem a vázat és akkor is! bevittem az ūzletbe azt a kést ami eredetileg benne volt és az alapján vásároltam! Nem tudom mi lehet a baj! sajnos így nem tudom használni mert nem bírom tolni szinte leáll! Sok embert kérdeztem de mindenki mást és mást mond! Sajnos az én férjem nemrég meghalt ezért csak másoktól tudok tanácsot kérni! olyat is mondtak hogy az új kés valamivel vastagabb mint ami benne volt eredetileg! Nem tudom sajnos nem értek hozzá! köszönöm a segítségüket! Üdvözlettel!!!